Opening: Le sacre du printemps

do 14 september
20.15 uur
Grote Zaal

dirigent  Valery Gergiev
orkest Rotterdams Philharmonisch Orkest

Stravinsky               Begrafeniszang
Scriabin                   Poème de l’extase 
Scriabin                   Rêverie
Stravinsky               Le sacre du printemps    

Scriabin en Stravinsky – hemelbestormers van de vroege twintigste eeuw – openen het festival. Hun revolutionaire Poème de l’extase en Sacre brachten een schok teweeg: klassieke muziek zou nooit meer hetzelfde zijn. Een Rotterdamse première is Stravinsky’s Begrafeniszang. Geschreven ter nagedachtenis aan Rimsky-Korsakov symboliseert dit recent herontdekte stuk het einde van de Russische romantiek.

Inleiding
Om 19.15 uur door 
Ruslandkenner Sjeng Scheijen 

Wolfgang-app
Tijdens dit concert kunt u als bezoeker gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de uitgevoerde werken. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang wat er – precies op dat moment – gebeurt in de muziek. Wolfgang vertelt in bondige, goed getimede zinnen, af en toe een blik op uw smartphone is voldoende. De app is ontworpen en getest opdat het anderen niet afleidt. We raden u de app Wolfgang daarom van harte aan.


Download Wolfgang (Iphone en Android) gratis in de app stores of via www.wolfgangapp.nl. Start Wolfgang voordat het concert begint en zet uw telefoon op stil. Wolfgang werk het beste als u verbinding maakt met het wifi-netwerk van De Doelen.