Mecenaat

In 2011 werd het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival verkozen tot een van de ‘best events worldwide’ door het prestigieuze muziektijdschrift Gramophone.

In 2018 viert het Gergiev Festival de 30-jarige band die in 1988 ontstond tussen Valery Gergiev en Rotterdam. In dit jubileumjaar brengt het festivalprogramma een aantal grootse evenementen, die het rijke verleden vieren maar ook de nieuwste noten bevatten. Onderliggend thema is hemelse en aardse liefde – een liefde die in vele muzikale verschijningsvormen zal klinken.

Draagt u het Gergiev Festival ook een warm hart toe? Wilt u het verschil maken? Vanzelfsprekend kunt u er ook voor kiezen om een specifiek project te adopteren, bijvoorbeeld de familievoorstelling Doornroosje, de masterclass van Gergiev aan student-dirigenten of het indrukwekkende slotconcert met de wereldpremière van Goebaidoelina's: Cantate ‘Über Liebe und Hass’.

Dichterbij het festival
Vanzelfsprekend betrekken wij u als Mecenas graag nauw bij het festival. Denkt u bijvoorbeeld aan exclusieve repetitiebezoeken en meet and greets waar u de artiesten persoonlijk ontmoet.

In 2018 bieden wij u als Mecenas het volgende:

  • exclusieve uitnodiging voor de openingsavond van het festival
  • besloten repetitiebezoek o.l.v. maestro Valery Gergiev

Daar, achter de schermen, ziet u precies waar uw gift terecht komt. U hoort welk verschil u maakt, en hoe het festival vleugels krijgt. Concreet door projecten die u mogelijk maakt, maar ook indirect door de morele steun die u geeft. Vanzelfsprekend geniet u ook voorrang bij het bestellen van passe-partouts.

Hoe wordt u Mecenas?
U bent al Mecenas bij een schenking vanaf € 2.500 (in één keer of gespreid over vijf jaar).

Fiscaal voordelig schenken
Met uw schenking geniet u van fiscaal voordeel. Bij periodieke schenkingen zijn uw giften zelfs volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting (sinds 2012 voor 125%, de zogenoemde Geefwet). Hiervoor legt u uw schenking voor minimaal vijf jaar vast in een onderhandse schenkingsovereenkomst:

Zo kost een periodieke schenking van bijvoorbeeld € 1.000,- u vanaf € 350,- netto per jaar, terwijl het festival hier wel voor de volle 100% van profiteert! 

Uw fiscaal voordeel kunt u berekenen met behulp van de schenkcalculator

Contact 
Wilt u meer weten over ons mecenaat? Neemt u dan contact op met Petra Roozendaal via +31 (0)10 217 79 21 of e-mail: petraroozendaal@rpho.nl Zij neemt graag de tijd om u te woord te staan. Wilt u meteen een bedrag overmaken? Daartegen hebben wij natuurlijk geen bezwaar. IBAN-bankrekeningnummer: NL97ABNA0448605384, t.n.v. Maecenasfonds o.v.v. Gergiev Festival.