Mecenaat

In 2011 werd het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival verkozen tot een van de ‘beste events worldwide’ door het prestigieuze muziektijdschrift Gramophone.

In 2017 brengt het festival met  ‘De Russische avant-garde’ weer de wereldtop van dirigenten, solisten, orkesten en ensembles naar Rotterdam. Dit komt de internationale culturele uitstraling van de stad ten goede en daar kunnen wij als Rotterdammers trots op zijn.

Draagt u het Gergiev Festival ook een warm hart toe? Wilt u het verschil maken? Vanzelfsprekend kunt u er ook voor kiezen om een specifiek project te adopteren, bijvoorbeeld de familievoorstelling De Vuurvogel of Prokofjevs spectaculaire Oktobercantate, met een indrukwekkende (=kostbare) bezetting.

Willem van den Berg en Joost Ector:

“Wij bezoeken het festival al jaren en genieten er telkens enorm van. We vinden het daarom erg belangrijk dat het Gergiev Festival ook in tijden van bezuinigingen blijft bestaan. Dit is essentieel voor de stad! Nu is er een mooie compacte editie van het festival, kort maar krachtig, 100% Gergiev … Daar willen wij natuurlijk graag aan bijdragen; en we hopen dat meer Mecenassen zich zullen inschrijven… En de belastingdienst financiert (gelukkig) ook mee.” 


Dichterbij het festival
Vanzelfsprekend betrekken wij u als Mecenas graag nauw bij het festival. Denkt u bijvoorbeeld aan exclusieve repetitiebezoeken en meet and greets waar u de artiesten persoonlijk ontmoet. 

In 2017 bieden wij u als Mecenas het volgende:

  • besloten repetitiebezoek o.l.v. maestro Valery Gergiev
  • exclusieve uitnodiging voor de openingsavond van het festival

Daar, achter de schermen, ziet u precies waar uw gift terecht komt. U hoort welk verschil u maakt, en hoe het festival vleugels krijgt. Concreet door projecten die u mogelijk maakt, maar ook indirect door de morele steun die u geeft. Vanzelfsprekend geniet u ook voorrang bij het bestellen van passe-partouts.

Hoe wordt u Mecenas?
U bent al Mecenas bij een schenking vanaf € 2.500 (in één keer of gespreid over vijf jaar).

Fiscaal voordelig schenken
Met uw schenking geniet u van fiscaal voordeel. Bij periodieke schenkingen zijn uw giften zelfs volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting (sinds 2012 voor 125%, de zogenoemde Geefwet). Hiervoor legt u uw schenking voor minimaal vijf jaar vast in een onderhandse schenkingsovereenkomst:

Zo kost een periodieke schenking van bijvoorbeeld € 1.000,- u vanaf € 350,- netto per jaar, terwijl het festival hier wel voor de volle 100% van profiteert! 

Uw fiscaal voordeel kunt u berekenen met behulp van de schenkcalculator

Contact 
Wilt u meer weten over ons mecenaat? Neemt u dan contact op met Danny van der  Weel via +31 (0)6 215 271 17  of e-mail: dannyvanderweel@rpho.nl  
 Hij neemt graag de tijd om u te woord te staan. Wilt u meteen een bedrag overmaken? Daartegen hebben wij natuurlijk geen bezwaar. IBAN-bankrekeningnummer: NL97ABNA0448605384, t.n.v. Maecenasfonds o.v.v. Gergiev Festival.